Området

Vi ligger tæt på en lille aktiv fiskeri- og lystbådehavn, og inden for 45 minutter når man
forlystelsesparken BonBon-Land samt byerne Slagelse, Næstved, Korsør og Skælskør, der hver især byder på unikke oplevelser.

Holsteinborg Gods

Et par kilometer fra pladsen finder du Holsteinborg Gods. En perle af et gods, hvor bl.a. H.C. Andersen tit var gæst. En del af parken er åben for offentligheden. Godset har været “med” til flere store begivenheder, bl.a. 

–   blev Danmarks første juletræ tændt hér i 1808,

–   og den første sparekasse blev stiftet i 1810

–   og udkastet til Norges endnu fungerende grundlov blev skrevet her i 1814.

Læs mere her

Borreby Gods

Borreby Herreborg blev bygget i 1556 af daværende rigskansler Johan Friis, som et befæstet voldsted. Borreby Herreborg er en af fem Herreborge i Danmark og er bygget i sengotisk/renæssance stil. I dag fungerer godset som landbrug, skovbrug og sidst, men ikke mindst teater.

Læs mere her

Skælskør

Har du ikke besøgt Skælskør, har du ikke været på Vestsjælland. Byen der med sin unikke beliggenhed har alt det gode – shoppingmuligheder, cafeer, strand, skov og et væld af oplevelser. Sejl en tur med turbåden Skælskør V, eller besøg Danmarks eneste busmuseum.

Skælskør nævnes første gang i 1231 i Kong Valdemar 2.’s Jordebog som Skælfiskør, der betyder “byen ved muslingestrandbredden”. Derfor har der siden slutningen af 1500-tallet indgået en musling i byseglet og siden byvåbnet.

Læs mere her